top of page

SPORT FYSIOTHERAPIE

Sportfysiotherapie en sportrevalidatie zijn specialisaties van OTC. Met veel vakkennis en zelf ontwikkelde programma’s brengen we de sporter na een blessure, operatie of trauma, weer terug naar haar of zijn sport.

Dat betekent overigens niet dat we alleen maar bezig zijn met problemen oplossen. Ook werken aan een goede lichamelijke conditie, betere prestaties of de preventie van blessures hoort natuurlijk bij ons werk.

Sporters en alle andere mensen die graag iets aan hun conditie willen doen bieden we uitstekende faciliteiten, tal van oefenprogramma’s en moderne trainingsapparatuur.

 

OTC helpt u zo snel en zo goed mogelijk met uw herstel. Allereerst brengen we het probleem nauwkeurig in kaart, bijvoorbeeld met een echografie. Maar we kijken zeker ook naar de oorzaak van het letsel.

Gaat het om een externe factor zoals een slecht veld of een ongelukkige botsing? Of spelen uw conditie of fysieke mogelijkheden misschien een rol? Naast het behandelen van de blessure zelf, is het belangrijk om ook de oorzaken aan te pakken.

Wanneer een operatie nodig is om de blessure te verhelpen, zorgen wij dat u snel door een medisch specialist wordt geholpen. De revalidatie na een operatie verloopt bij OTC volgens protocol. Dit zijn bewezen effectieve en zorgvuldig samengestelde behandelingen, zoals het Voorste Kruisband protocol.

 

Sportfysiotherapie en sportrevalidatie bestaan uit een combinatie van behandelvormen. Speciaal op uw situatie afgestemd. Er zijn passieve behandelvormen zoals manuele therapie, medisch tapen of shockwave therapie. En actieve behandelvormen waarbij u zelf met sportgerichte oefeningen aan de slag gaat.

De revalidatie wordt zorgvuldig opgebouwd. Van kleine oefeningen naar trainingen die helemaal gericht zijn op uw sport en op het door u gewenste niveau. We hebben mogelijkheid tot sportfysiotherapeutische looptraining en veldtraining buiten. We sluiten af met een krachtmeting, bespreken eventuele risico’s van terugval, en adviseren u over verdere training.

bottom of page