top of page

ADEM TRAINING

Ademen lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is het dat niet altijd. Door bijvoorbeeld ziekte, conditieverlies, een operatie of spanningsklachten kunnen gemakkelijk problemen ontstaan in ons adempatroon.

Het herkennen van een verkeerd adempatroon gebeurt niet altijd. Dat kan komen omdat de klachten die ontstaan als gevolg van het verkeerd adempatroon zeer divers zijn. Vaag ook soms. En de oorzaak elders wordt gezocht.

Bij problemen met ademen is het belangrijk een goede professional te raadplegen. Fysiotherapeuten zijn van oudsher de specialisten op het gebied van ademtraining. Bij OTC begeleiden onze ademcoaches (specialistisch fysiotherapeuten) u bij uw ademtraining.

Ademproblemen zijn niet altijd leeftijdsgebonden. Ook jongeren kunnen een verkeerd adempatroon ontwikkelen. En ook hier geldt 'jong geleerd, oud gedaan'. Een tijdige aanpak is dus noodzakelijk.

 

We gebruiken verschillende extra's om onze ademtraining te optimaliseren. Opties zijn o.a. haptonomie, Tai Chi, mindfulness en ontspanningsmassage. Voor sporters is hardlooptraining of sportspecifieke training mogelijk.

bottom of page