top of page

FYSIOTHERAPIE BIJ OPERATIE

Ook vóórdat u geopereerd wordt is het belangrijk om te trainen. Een goede conditie verhoogt de kans op een succesvolle operatie en zorgt voor een sneller herstel. Zonder dat de klacht verergert wordt dan gewerkt aan uw uithoudingsvermogen of aan de lokale conditie. Bijvoorbeeld uw heupspieren voor een heupoperatie.

Iedere operatie en operatietechniek kent z’n eigen behandelprotocol voor de training erna. Soms wordt manueel ondersteund om te zorgen voor een goede beweeglijkheid. Het kan ook zijn dat er gebruik wordt gemaakt van een apparaat dat uw heup of knie passief beweegt. Voor de sporters is hardloop-, veld- en sportspecifieke training mogelijk.

Natuurlijk begeleiden we u in goed overleg met uw eigen specialist. Om onze kennis actueel te houden en de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, volgen we doorlopend aanvullende opleidingen, hebben we veelvuldig contact met specialisten en wonen we als nodig operaties bij. OTC is lid van het regionale Schoudernetwerk Gooi en Eemland en Schoudernetwerk Nederland voor specifieke schouder revalidatie.

bottom of page