top of page
Tai Chi in beweging

TAI CHI

Tai Chi is een bewegingskunst die ontstaan is in China en zich vooral in de 19e eeuw heeft ontplooid. Oorspronkelijk is het een zelfverdedigingskunst maar het heeft zich gaandeweg ontwikkeld als een bewegingsleer voor balans en harmonie. Zowel voor het lijf als voor de geest. Door de zachte en vloeiende bewegingen helpen we balans te brengen in de fysiologie van ons lichaam, breken we met oude gewoontes en leren we ons lijf nieuwe skills. De interne focus en het tot rust brengen van de geest tijdens deze bewegingen verdiepen de balans en stilte die we zoeken. 

We oefenen het eerste deel van de Lange Yang stijl. 

 

Tai Chi en gezondheid

Steeds vaker zijn er ook in het Westen gezondheidsclaims die het belang van Tai Chi onderkennen. In de Verenigde Staten wordt het al decennia geadviseerd door de American Heart Association. Ook de Valpreventiecursus InBalans maakt gebruik van Tai Chi gerelateerde bewegingen. En er zijn tekenen dat beoefening van Tai Chi de symptomen van de ziekte van Parkinson remt.

Meedoen

Tai Chi wordt gegeven door een ervaren leraar die al meer dan twintig jaar deze beweegkunst beoefent. Iedereen kan meedoen met Tai Chi en starten is niet moeilijk. Zelf oefenen en dit volhouden om de ware kracht van deze bewegingsleer te ervaren is juist heel moeilijk. Daarom oefenen we minimaal wekelijks samen.

Meedoen kan als u zich eerst aanmeldt voor onze cursus van 6 weken. Hieraan zijn kosten verbonden. Daarna kunt u met ons lidmaatschap meetrainen met onze gezamenlijke training.

bottom of page