top of page
Gezonde gewoonten

GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE

 

GLI SLIMMER Leefstijlprogramma

Het SLIMMER Leefstijlprogramma begeleidt mensen naar een gezonde leefstijl.

Gezond eten en voldoende bewegen maakt je minder kwetsbaar voor ziekten. Buiten dat je meer energie krijgt om leuke dingen te doen!

Het SLIMMER programma helpt deelnemers om gezamenlijk aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. 

Vergoeding

Omdat het een gecombineerde leefstijlinterventie is, kan deelname volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden alle kosten voor het programma, maar er zijn enkele uitzonderingen. Het eigen risico van deelnemers wordt niet aangesproken. De verwijzing loopt altijd via de huisarts.

Inhoud

Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een intensief voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. De uitvoering is in handen van OTC en samenwerkende zorgverleners (huisarts, diëtist). OTC werkt samen met Dietistenpraktijk Dievita.

 

Wat levert het op?

Het RIVM rapporteert dat het volgen van een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI-programma) een positief effect heeft op de body mass index (BMI) van de deelnemers.

Het programma richt zich vooral op het coachen van de deelnemer naar een gezondere leefstijl. Gewichtsvermindering op korte termijn is een mooi resultaat, maar de effecten zullen naar verwachting op de lange termijn veel groter zijn. 

Uit onderzoek blijkt dat deelnemers afvallen, slanker worden in de taille en minder vet op de heupen hebben. Deelnemers zijn fitter en de glucosetolerantie is verbeterd. Opmerkelijk is bovendien dat de helft van de deelnemers aangeeft dat zij fysiek beter in staat zijn om actief deel te nemen aan de samenleving. Door hun deelname aan SLIMMER leggen ze bijvoorbeeld meer waardevolle contacten (in de buurt), gaan ze vaker naar een sportvereniging en vaker erop uit in de natuur.

Meedoen

Meedoen kan als u een verwijzing heeft van uw huisarts. De huisarts meldt u aan bij onze leefstijlcoach. 

bottom of page