Sportblessures en SPORTFYSIOTHERAPIE,

Van een sportblessure wilt u zo snel en zo goed mogelijk herstellen. OTC helpt u daarbij. Allereerst brengen we het probleem nauwkeurig in kaart, bijvoorbeeld met een echografie. Maar we kijken zeker ook naar de oorzaak van het letsel.

Gaat het om een externe factor zoals een slecht veld of een ongelukkige botsing? Of spelen uw conditie of fysieke mogelijkheden misschien een rol? Naast het behandelen van de blessure zelf, is het belangrijk om ook de oorzaken aan te pakken.

Wanneer een operatie nodig is om de blessure te verhelpen, zorgen wij dat u snel door een medisch specialist wordt geholpen. De revalidatie na een operatie verloopt bij OTC volgens protocol. Dit zijn bewezen effectieve en zorgvuldig samengestelde behandelingen, zoals het Voorste Kruisband protocol.

Sportfysiotherapie en sportrevalidatie bestaan uit een combinatie van behandelvormen. Speciaal op uw situatie afgestemd. Er zijn passieve behandelvormen zoals manuele therapie, medisch tapen of shockwave therapie. En actieve behandelvormen waarbij u zelf met sportgerichte oefeningen aan de slag gaat.

De revalidatie wordt zorgvuldig opgebouwd. Van kleine oefeningen naar trainingen die helemaal gericht zijn op uw sport en op het door u gewenste niveau. We hebben mogelijkheid tot sportfysiotherapeutische looptraining en veldtraining buiten. We sluiten af met een sportscan, bespreken eventuele risico’s van terugval, en adviseren u over verdere training.