LoopTRAINING en veldtraining

Ouderen die weer moeten leren lopen na een heupoperatie. Of sporters die zo snel mogelijk willen herstellen. In beide gevallen heeft OTC de kennis en alle faciliteiten voor optimale ondersteuning.

Met makkelijke loopoefeningen werken we eerst aan balans en coördinatie. Daarna beginT de looptraining buiten. We hebben zelfs een eigen loopbaan om intensievere loop- en sprongvormen te trainen. Ideaal voor sporters om de overstap naar de eigen trainingsomgeving te verkleinen.

Voor veldtraining maken we gebruik van het volledig vlakke en veilige sportveld van hockeyclub Naarden. Naast loopoefeningen geven we sportspecifieke oefeningen. Met behulp van onder andere een loopladder, pylonen en sprongpoortjes trainen we u op kracht en snelheid.

Voor trainers van sportverenigingen heeft OTC een clinic looptraining. Ze leren wat looptechniektraining inhoudt en hoe ze die kunnen integreren in hun eigen trainingsprogramma. De clinic is zowel geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring, als voor sportleiders die al met loopscholing werken.

Individuele sporters die (nagenoeg) blessurevrij zijn, en hun looptechniek willen verbeteren, zijn welkom op de maandelijkse looptechniektrainingen van Lafoot en OTC. Deze trainingen zijn geschikt voor mensen die minimaal 2x15 minuten aaneengesloten kunnen joggen. De trainingen zijn op de zondagen 28 september, 26 oktober, 30 november en 28 december van 10 tot circa 11.30 uur. Verzamelen bij Lafoot, Zon en Maanstraat 2a, 1211 HZ Hilversum (parkeren kan in parkeergarage Gooische Brink). Aanmelden (verplicht!) bij Lafoot Looplab, telefoonnummer 035-6243639, emailadres herman@lafoot.nl