LoopTRAINING en veldtraining

Ouderen die weer moeten leren lopen na een heupoperatie. Of sporters die zo snel mogelijk willen herstellen. In beide gevallen heeft OTC de kennis en alle faciliteiten voor optimale ondersteuning.

Met makkelijke loopoefeningen werken we eerst aan balans en coördinatie. Daarna begint de looptraining buiten. We hebben zelfs een eigen loopbaan om intensievere loop- en sprongvormen te trainen. Ideaal voor sporters om de overstap naar de eigen trainingsomgeving te verkleinen.

Voor veldtraining maken we gebruik van het volledig vlakke en veilige sportveld van hockeyclub Naarden. Naast loopoefeningen geven we sportspecifieke oefeningen. Met behulp van onder andere een loopladder, pylonen en sprongpoortjes trainen we u op kracht en snelheid.

Voor trainers van sportverenigingen heeft OTC een clinic looptraining. Ze leren wat looptechniektraining inhoudt en hoe ze die kunnen integreren in hun eigen trainingsprogramma. De clinic is zowel geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring, als voor sportleiders die al met loopscholing werken.

Individuele sporters die (nagenoeg) blessurevrij zijn, en hun looptechniek willen verbeteren, zijn welkom op de looptechniektraining van OTC. Deze training is geschikt voor sporters die willen starten met lopen of vragen hebben over hun looptechniek en hierin willen verbeteren. De looptechniek training wordt gegeven door een van onze specialisten in atletiek.