OTC opnieuw PlusPraktijk

Na een grondig onderzoek door de grootste zorgverzekeraars van Nederland mag OTC  zich opnieuw twee jaar lang  5 sterren Plus- en Topzorgpraktijk noemen. Goed nieuws voor de cliënten en voor de praktijk zelf.

Een waarborg voor kwaliteit in de zorg is het HKZ-keurmerk, maar voor zorgverzekeraars Menzis, Agis, Achmea en De Friesland, is dat niet voldoende. Zij eisen een extra certificaat dat alleen via een zeer strenge audit behaald kan worden en iedere twee jaar opnieuw moet worden aangevraagd.

Bij dit onderzoek wordt gekeken naar onder andere klanttevredenheid, bedrijfsvoering, behandelplannen en behandelmogelijkheden, inrichting van de praktijk, veiligheid en hygiëne. Maar ook de samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg en de aandacht voor preventie spelen een belangrijke rol.

Fysiotherapie OTC  is nu in het bezit van alle certificaten - een norm waar slechts een handjevol praktijken in Nederland aan voldoet.

Cliënten zijn er opnieuw van verzekerd dat de zorg en de dienstverlening van hoge kwaliteit zijn. Maar ook OTC heeft veel baat bij het certificaat.

Een Pluspraktijk krijgt namelijk van de verzekeraars meer ruimte om innovatieve zorg te bieden en de nieuwste behandelingen uit te voeren. Dit kan om behandelingen gaan na een nieuwe heup of knie. Of om speciale diabetesprogramma’s die uitsluitend bij gecertificeerde praktijken worden vergoed.

• Goed om te weten als u verzekerd bent bij AGIS of Achmea. Als u zonder verwijzing naar de fysiotherapeut gaat wordt er een screening uitgevoerd. Na die screening volgt het intakegesprek. De screening en de intake tellen voor deze zorgverzekeraars als 2 behandelingen. Behalve als u een Pluspraktijk zoals OTC bezoekt. Dan tellen de screening en de intake maar als 1 behandeling. Let op: alleen als u verzekerd bent bij AGIS of Achmea.