Professionele loopanalyse OTC fysiotherapie en Lafoot Looplab!

Wandelen, de basis van je beweeglijke bestaan. Iedereen wil dit probleemloos blijven doen. Maar helaas lukt dit niet iedereen. Om erachter te kunnen komen wat de oorzaken zijn, kun je terecht tijdens de loopanalyses van OTC fysiotherapie en Lafoot Looplab. De analyses zijn ook bij uitstek geschikt voor sporters die zonder blessures willen (blijven) sporten.

Het LoopLab legt  met behulp van verschillende digitale video-opnamen houding en beweging vast. Daarnaast wordt de Lightbox voetscanner en het Medilogic voetdrukmeetsysteem ingezet.  Hiermee komen dingen naar voren die met het blote oog niet zichtbaar zijn.
De loopanalist van Lafoot en de OTC-fysiotherapeut analyseren het bewegingsverloop, de rotaties en belasting bij het (hard)lopen. Zo wordt duidelijk waar eventuele klachten aan het bewegingsapparaat vandaan komen, en heeft de fysiotherapeut concrete aangrijpingspunten waarmee bewegen in het algemeen en lopen in het bijzonder kunnen worden verbeterd.

Na beoordeling van de verschillende analyses wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. Adviezen over fysiotherapie, training, schoenen en eventueel zolen behoren tot de mogelijkheden.

De analyse duurt circa 25 minuten en kost € 60,-. Dit bedrag is niet te declareren bij de zorgverzekeraar.

De analyses vinden plaats op de volgende woensdagochtenden: 24 september, 29 oktober, 26 november en 17 december.

Aanmelden voor de test kan via OTC fysiotherapie, telefoonnummer 035-6939396.

Meenemen:
* korte broek
* normale schoenen waar je in het dagelijks leven regelmatig op loopt
* hardloopschoenen of andere sportschoenen

Afrekenen kan contant of via pin.