Fysiotherapie voor/na een operatie

Ook vóórdat u geopereerd wordt is het belangrijk om te trainen. Een goede conditie verhoogt de kans op een succesvolle operatie en zorgt voor een sneller herstel. Zonder dat de klacht verergert wordt dan gewerkt aan uw uithoudingsvermogen of aan de lokale conditie. Bijvoorbeeld uw heupspieren voor een heupoperatie.

Iedere operatie en operatietechniek kent z’n eigen behandelprotocol voor de training erna. Soms wordt manueel ondersteund om te zorgen voor een goede beweeglijkheid. Het kan ook zijn dat er gebruik wordt gemaakt van een apparaat dat uw heup of knie passief beweegt. Voor de sporters is loop-, veld- en sportspecifieke training mogelijk.

Natuurlijk begeleiden we u in goed overleg met uw eigen specialist. Om onze kennis actueel te houden en de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, volgen we regelmatig aanvullende opleidingen, hebben we veelvuldig contact met specialisten en wonen we af en toe operaties bij.

OTC heeft een nauw samenwerkingsverband met de orthopedisch specialisten. Binnen deze samenwerking verrichten we voor en na uw operatie metingen om het resultaat van uw operatie te volgen. Voor verdere informatie kunt u tercht op de website van het orthoXpert netwerk.