Kwaliteit

Het team van behandelaars bestaat uit BIG- en Kwaliteitsgeregistreerde fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten die zich jaarlijks bijscholen. 

De zorgverzekeraars erkennen de kwaliteit van OTC. We zijn Menzis TopZorg fysiotherapiepraktijk en Zilveren Kruis Achmea Pluspraktijk.

Dit betekent o.a. dat OTC:

  • De zaken intern goed op orde heeft
  • De klant principieel centraal stelt
  • Betrouwbare resultaten kan presenteren
  • Voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Zilveren Kruis Achmea Pluspraktijk

OTC Gooi en Vechtstreek is een van de weinige praktijken in de regio die van Zilveren Kruis Achmea het predicaat Pluspraktijk Intensief hebben gekregen.

PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma's bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten en het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben hun zorgverzekering afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Zilveren Kruis is daarmee een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Behalve voor verzekerden van Zilveren Kruis Achmea zijn wij ook PlusPraktijk voor verzekerden van Agis, FBTO en Interpolis.

Menzis TopZorg praktijk

OTC Gooi en Vechtstreek in Bussum en Huizen is een TopZorg fysiotherapiepraktijk van Menzis. De praktijk voldoet daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, transparantie en service. De eisen zijn door Menzis samen met fysiotherapeuten en patiëntenverenigingen ontwikkeld. Als u kiest voor een TopZorg fysiotherapiepraktijk, bent u verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden. Het personeel is hooggekwalificeerd met diverse specialismen.

Fysio Prestatie Monitor - uw mening telt

Bij OTC hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze fysiotherapeutische zorg. En uw mening als cliënt is daarvoor van groot belang.

Het onafhankelijk bureau Qualizorg meet met de Fysio Prestatie Monitor de meningen en ervaringen van onze cliënten. Daarvoor worden er vragenlijsten verstuurd naar cliënten die vrijwillig en volledig anoniem meedoen aan dit onderzoek.

Deze cliënten worden daarvoor via e-mail door Qualizorg uitgenodigd.

Het invullen van de gegevens duurt maximaal 15 minuten. De gegevens worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit te meten. Omdat ze anoniem worden verwerkt kunnen ze ook nooit van invloed zijn op de zorg die u of uw kind ontvangt.

Heeft u vragen over dit onderzoek, neem dan contact op met Fysio Prestatie Monitor via support@fysiomonitor.nl.

OTC Gooi en Vechtstreek is trots op huidige score van 8.6 op de Monitor!

 

 

Heeft u een klacht?

Wanneer u een klacht heeft over onze dienstverlening of een medewerker horen we dat graag van u. Natuurlijk vinden we het heel vervelend als u niet tevreden bent, maar het geeft ons ook de kans om onze organisatie te verbeteren!

In de klachtenprocedure leest u hoe we met een klacht omgaan.

Uw klacht kunt u het beste indienen via dit formulier.

 

 

Hieronder staan links naar de websites van de verschillende beroepsverenigingen waarbij we zijn aangesloten.

KNGF, Beroepsvereniging fysiotherapie

NVMT, Beroepsvereniging manuele therapie

MIB, McKenzie Instituut Benelux

NFP, Beroepsvereniging psychosomatiek

NVFB, Beroepsvereniging docenten ZwangerFit®